ΜΕΤΕΓΧΕΙΡΗΤΙΚΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ

    Αιμορραγία: Βγάλτε τη γάζα που πιθανόν τοποθετήθηκε σε περίπου 30 λεπτά. Ενδέχεται κατά τη διάρκεια της ημέρας να αισθάνεστε γεύση αίματος στο σάλιο σας, το οποίο να χρωματίζεται ροζ. Είναι φυσιολογικό. Δεν πρέπει να απομυζείτε και να φτύνετε το αίμα, μπορείτε να το καταπίνετε.

    Πόνος: Ενδέχεται να υπάρξει μετά την αποδρομή της αναισθησίας, κατά κανόνα μόνο την ημέρα της επέμβασης ή και την επομένη που ελέγχεται με τα παυσίπονα που έχουν συνταγογραφηθεί. Σε περίπτωση παραμονής ισχυρού πόνου ή επανεμφάνισής του μετά την τρίτη ημέρα χρειάζεστε επανεξέταση.

    Πρήξιμο: Μετά το πρώτο 24ωρο θα εμφανίσετε πρήξιμο (οίδημα) στην περιοχή της επέμβασης το οποίο θα κορυφωθεί σε 48 ώρες και κατόπιν θα υποχωρήσει σταδιακά. Μην ανησυχήσετε, είναι φυσιολογικό. Μπορείτε να τοποθετήσετε εξωτερικά ψυχρά επιθέματα για το πρώτο 24ωρο με ρυθμό περίπου 10 λεπτά κάθε 1 ώρα.

    Περιορισμός στο άνοιγμα του στόματος: Το μετεγχειρητικό πρήξιμο συνοδεύεται και από περιορισμό στο άνοιγμα του στόματος ήπιου ως μέτριου βαθμού. Φυσιολογικά παρέρχεται σταδιακά εντός των επόμενων ημερών.

    Κάπνισμα: Αν καπνίζετε θα το αποφύγετε για μία εβδομάδα κατά το δυνατό.

   Δίαιτα: Την πρώτη ημέρα η δίαιτα περιλαμβάνει δροσερά ροφήματα ή σούπες. Τις επόμενες ημέρες η δίαιτα καλό είναι να είναι μαλακή και η μάσηση να περιορίζεται στην αντίθετη από την επέμβαση πλευρά της γνάθου.

  Στοματική υγιεινή: Από την επόμενη της επέμβασης ημέρα βουρτσίζετε τα δόντια σας κανονικά εκτός από την περιοχή της επέμβασης όπου χρησιμοποιείτε το στοματικό διάλυμα που σας έχει συνταγογραφηθεί.

  Φαρμακευτική αγωγή: Συνταγογραφούνται παυσίπονα - αντιφλεγμονώδη και στοματικό διάλυμα. Πιθανή αντιβιοτική κάλυψη ή άλλη φαρμακευτική αγωγή εξετάζεται κατά περίπτωση.

 Ράμματα: Συνήθως τοποθετούνται απορροφήσιμα ράμματα τα οποία θα πέσουν σε περίπου 2 εβδομάδες. Σε διαφορετική περίπτωση θα ενημερωθείτε για το χρόνο της επανεξέτασης.

logo
Ελ. Βενιζέλου 24, Θεσσαλονίκη cmagopoulos@gmail.com
Ωράριο (κατόπιν ραντεβού)
Δευτέρα, Τετάρτη 9:00-13:00
Κάθε απόγευμα 17:00-21:00

Income Tax Planning

    View Service