ΓΕΝΕΙΟΠΛΑΣΤΙΚΗ

Είναι εκπληκτικό το γεγονός ότι τόσο λίγοι χειρουργοί εξειδικευμένοι στην κοσμητική χειρουργική του προσώπου δίνουν σημασία στα υποκείμενα οστά των γνάθων τη στιγμή που όλοι γνωρίζουμε ότι το σχήμα και η δομή των οστών καθορίζουν στο μέγιστο βαθμό την αισθητική του προσώπου.

Image


Τι είναι η γενειοπλαστική;

Περιλαμβάνει ένα σύνολο χειρουργικών παρεμβάσεων στο πηγούνι (γένειο) προκειμένου να αλλάξει το σχήμα και το μέγεθός του

Η νέα μέθοδος της ανάλυσης μαλακών μορίων (soft tissue analysis):

Η ανάλυση μαλακών μορίων είναι μία νέα μέθοδος πρόβλεψης του αισθητικού αποτελέσματος της γενειοπλαστικής με μεγάλη ακρίβεια. Ο ασθενής έχει τη δυνατότητα να δει το αποτέλεσμα πριν την επέμβαση ώστε να συζητήσει με το χειρουργό οποιαδήποτε βελτίωση επιθυμεί.

Ποιά προβλήματα αντιμετωπίζει η γενειοπλαστική;
 
    - το μικρό – υποπλαστικό πηγούνι σε οριζόντιο επίπεδο
    - το μεγάλο – προέχων πηγούνι σε οριζόντιο επίπεδο
    - το ‘κοντό’ πρόσωπο σε κατακόρυφο επίπεδο
    - το ‘μακρύ’ πρόσωπο σε κατακόρυφο επίπεδο
    - ασυμμετρία του προσώπου που οφείλεται στο πηγούνι.
 
Είναι από τις περισσότερο γνωστές χειρουργικές επεμβάσεις στό πρόσωπο που μπορεί να βελτιώσει εμφανώς την αισθητική του προσώπου, απαιτεί όμως σωστή διάγνωση του προβλήματος και κατόπιν ακριβή σχεδιασμό και εκτέλεση από εξειδικευμένο χειρουργό. Οποιοδήποτε λάθος ακόμη και λίγων χιλιοστών μπορεί να καταλήξει σε δυσάρεστο αισθητικό αποτέλεσμα.

Ποιά είδη γενειοπλαστικής προσφέρονται;

    - Οστεοτομία γενείου (πηγουνιού) ή ολισθητική γενειοπλαστική. Χρησιμοποιείται για να αυξήσει ή να μειώσει το μέγεθος του πηγουνιού σε οριζόντιο ή κατακόρυφο επίπεδο, είτε να διορθώσει το ‘στραβό’ – ασύμμετρο πηγούνι. Έχει το πλεονέκτημα ότι επιτρέπει σχεδόν οποιαδήποτε μετακίνηση του γενείου στο χώρο εξασφαλίζοντας ανάλογο αισθητικό αποτέλεσμα.

    - Τοποθέτηση ειδικού μοσχεύματος στο πηγούνι. Χρησιμοποιείται αποκλειστικά για αύξηση του μεγέθους του πηγουνιού έως περίπου τα 5 χιλιοστά. Ως ξένο σώμα υπάρχει πάντα ο κίνδυνος μετεγχειρητικής λοίμωξης. Δεν είναι δημοφιλής επέμβαση στους χειρουργούς εξειδικευμένους στις τεχνικές οστεοτομίας.

Πώς γίνεται και πόσο θα πρέπει να νοσηλευθώ;

Εκτελείται υπό γενική αναισθησία και αποκλειστικά με ενδοστοματική τομή. Απαιτείται προεγχειρητικός ακτινογραφικός έλεγχος και εξειδικευμένος ακριβής σχεδιασμός του μετεγχειρητικού αποτελέσματος. Η παραμονή μιας ημέρας στο νοσοκομείο θεωρείται αρκετή. Επικοινωνήστε μαζί μας για την επίσκεψή σας στο ιατρείο.

Image
logo
Ελ. Βενιζέλου 24, Θεσσαλονίκη cmagopoulos@gmail.com
Ωράριο (κατόπιν ραντεβού)
Δευτέρα, Τετάρτη 9:00-13:00
Κάθε απόγευμα 17:00-21:00

Income Tax Planning

    View Service